Login

Sponsor Flying (nee, fietsende) Doctors (nee, tandarts)!

30 maart 2018

Een belangrijk bericht van erelid Tom Turk:

“Ik was niet aanwezig op de laatste ALV van de VBTGG, 17 maart jongstleden. Ik had daar een hele goede reden voor en die wil ik graag met jullie delen. Dat weekend was namelijk óók het weekend dat mijn uitdaging startte. Enige toelichting lijkt me op zijn plaats:

Toen mijn afscheidsfeestje begin 2017 in zicht kwam, ging ik me ernstig zorgen maken over de toekomstige invulling van mijn dagen. Het jaar daarvoor had ik namelijk al eens een week stompzinnig voor me uit zitten staren toen mijn levensvriendin Elzeline met een vriendin op vakantie was. Dat deprimerende gevoel van lusteloosheid, passend bij de ziekte van Parkinson, wilde ik niet nog eens ervaren en ik besloot fors te gaan sporten. Nou moeten jullie weten, dat sporten en ik echt geen vrienden zijn geweest. Mezelf kennende had ik dus iemand nodig om me achter de vodden te zitten. Dus ik huurde een personal trainer in. Maar een zeker doel zou ook mooi zijn. Toevallig kwam een advertentie voor Africa Classic me onder ogen, op hetzelfde moment dat ik me bij de personal trainer meldde. En zonder enige ervaring of conditie heb ik me ingeschreven….

Het gaat om een sponsorrit voor AMREF Flying Doctors. Ongeveer 100 fietsers mountainbiken in 6 dagen 400 kilometer rond de Kilimanjaro op 4000 hoogtemeters. Iedereen betaalt zijn eigen vervoer en verblijf én iedereen moet €5.000 sponsorgeld bij elkaar sprokkelen. Elzeline en ik dragen AMREF Flying Doctors een zeer warm hart toe. Wij maakten kennis met deze organisatie, toen we in Tanzania waren om mee te werken binnen een project voor kinderen met een beperking (lees daar HIER meer over: ‘tandartsbezoek’). Dus deze Tanzania Classic leek mij een prachtige uitdaging om naar toe te werken. En tevens aan te tonen dat mijn ziekte voor mij nu (nog) geen belemmering is om zo’n uitdaging aan te gaan, en een prestatie te leveren. IK ga ervoor en train me suf onder het toeziend oog van fysiotherapeut, personal trainer, sportarts, huisarts en neuroloog. Om dat sponsorbedrag van €5.000 te kunnen verantwoorden.

Wat ik een jaar geleden niet geloofd zou hebben als iemand het tegen me gezegd zou hebben: ik sport nu vier tot zes keer in de week. En heb er zelfs plezier in. Ik ga weer of geen weer met de fiets naar de sportschool. Bij het intakegesprek met de personal trainer heb ik hem gezegd, dat ik het snel voor gezien zou houden als hij me aan de grondoefeningen zou zetten. Maar raad eens wat? Push-ups en planken hebben hun intrede gedaan en ik ga nog steeds naar de sportschool! Aangename bijkomstigheid is, dat de knoopjes van mijn overhemden niet meer steeds open springen.

Via de VBTGG kan ik mijn verhaal doen. Ik vraag jullie om mij te sponsoren.

Sponsor mij!

Ik zou het als een mooie beloning zien als het merendeel van de sponsorgelden van mijn collega’s komt. Ik probeer iedereen regelmatig op de hoogte te houden via deze blog. Jullie sponsoring maakt het verschil! Onze hulp is ontzettend belangrijk voor het werk dat AMREF Flying Doctors doet. Steun mij en draag bij…

Vol goede moed. Tom Turk

Vraag het ons!

Zit je met een vraag of neem dan contact met ons op:
contact

Vorig artikel
Volgend artikel