Login

Congres “Mondzorg en een licht verstandelijke beperking”

Ontvang bij aanmelding €20 korting met de kortingscode: VMBZ-2021

Uit het onderzoek ‘Een gezonde mond… Lekker belangrijk?!’ blijkt dat de mondgezondheid van jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) slechter is dan die van leeftijdsgenoten zonder LVB. De mondzorgproblematiek bij patiënten met een LVB is vaak complex, mede door over- en onderschatting van de patiënt. Daarnaast is er mogelijk sprake van zorgmijding, een ongezonde leefstijl en handelingsverlegenheid bij mondzorgprofessionals.

Als mondzorgprofessional is het belangrijk om kennis en inzicht te krijgen in deze kwetsbare doelgroep. Herkent u een LVB bij uw patiënt? Hoe sluit u aan bij uw patiënt met een LVB? Wat is de mondgezondheid van mensen met een LVB? En wat is uw rol bij angst, de dagelijkse mondverzorging en een gezonde leefstijl?

Herken uw LVB patiënt en leer hoe u als mondzorgprofessional de mondzorg rondom deze kwetsbare doelgroep kunt verbeteren!

Onder leiding van dagvoorzitter Henk Algra, orthopedagoog Stichting Bijzondere Tandheelkunde Amsterdam, krijgt u onder meer antwoord op onderstaande vragen:

  • Hoe sluit u als mondzorgprofessional aan op uw patiënt met een LVB in uw communicatie, houding en bejegening?
  • Vanuit onderzoek – Hoe kijken LVB patiënten zelf tegen mondzorg aan? 
  • Hoe gaat u preventief om met stress, angst en ongeremdheid in emoties?
  • Op welke manier kunt u als mondzorgprofessional bijdragen aan een gezonde leefstijl?

In de middag volgt u twee verschillende verdiepingssessies naar keuze over ‘Preventie’, ‘Dilemma’s’, ‘Samenwerken in de driehoek’ of ‘Wat doet u als het anders gaat?’

Voor dit congres is het mogelijk om fysiek óf online deel te nemen.

Datum: woensdag 13 oktober 2021

Klik hier voor meer informatie en aanmelding.